Turism in Transilvania

11 septembrie 2008

    Dintr-un sondaj realizat de operatorii de turism din Marea Britanie reiese ca Transilvania s-ar afla in topul preferintelor britanicilor pentru locatii de vacanta.Vestea este imbucuratoare si eu vad destule motive intemeiate pentru ca strainii sa prefere acest colt de rai. Iata care sunt principalele 5 in opinia mea:

  1. Civilizatia localnicilor, care este cu cativa ani inaintea celorlalte regiuni ale tarii;
  2. Traditiile si obiceiurile pastrate cu sfintenie, ceea ce mai vezi doar prin nordul Bucovinei sau in sate uitate de timp;
  3. Ospitalitatea locuitorilor acestor zone, care tine intrucatva si de civilizatie si de dezvoltarea economica pe care au avut-o inca de inainte de 1989;
  4. Frumusetea Muntilor Apuseni si a tinuturilor transilvanene in general;
  5. Obiectivele turistice de exceptie (vezi Sighisoara, Brasovul, Sibiul, Sapanta cu cimitirul vesel, Maramuresul si mocanita , pesterile, etc.)

    In afara de acestea se pot enumera alte cateva motive, mai mult sau mai putin serioase, precum Castelul Bran , Dracula, palinca de prune, bucatele pregatite de ardelence, vorba molcoma si calmul ardelenilor si altele, care nu-mi vin acum in minte.

    Toate aceste motive au dus la promovarea turismului in Transilvania in alte tari si cred ca

Romania

si nu numai romanii din vestul tarii a castigat prin asta. Poate avem ceva de invatat din asta si noi, ceilalti locuitori ai tarii.

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X