CM 2010

11 septembrie 2008

    Iata ca dupa ce sportivii romani nu au mai repetat performantele la care ne asteptam cu totii la Jocurile Olimpice de la Beijing, a venit randul sportului rege, care ne-a adus atatea bucurii in ultimii ani, sa decada. Dupa un meci foarte slab cu Lituania si o infrangere pe masura, tricolorii s-au chinuit sa inscrie un gol in poarta Feroezilor, o echipa care acum 5-6 ani nu ne punea deloc probleme, si au privit asta ca o mare realizare. Ba chiar, in ultimele minute, au fost dominati de gazde, doar interventia salvatoare a lui Lobont facand ca romanii sa nu plece cu un singur punct din insule.

    Cert este ca nationala trece printr-o criza, fara Mutu si Chivu nu are idei de joc, Niculae se misca greoi in atac, iar Contra numai conducator de joc nu e. Nu stiu daca l-a desemnat Piturca sau s-a auto-proclamat el capitan la echipa (mie mai potrivit mi s-ar fi parut un Goian, de exemplu, sau Lobont) dar Gurita nu are nici o treaba cu coordonarea echipei si organizarea acesteia pe teren. Pai dupa primul gol al lituanienilor la Bucuresti, in loc sa-si pastreze calmul si sa gaseasca solutii pentru a deschide jocul spre poarta adversa, capitanul nostru incepuse sa urle la jucatori si sa cotonogeasca adversarii.

    Cred ca zilele lui Piturca la nationala sunt numarate, chiar daca dupa esecul de la Euro 2008 i-am luat apararea (vezi aici), acum nu arata ca ar avea vreo tactica de joc sau o idee de a aseza echipa in teren (inclin sa cred ca asta facea Cristi Chivu ), iar cu o astfel de echipa sigur nu avem nici o sansa in fata Frantei, Serbiei (care ne-a pus mereu bete in roate) sau chiar a Lituaniei si Austriei.

    Un sondaj facut de GSP arata ca 85 % din romani il vor pe Mircea Lucescu antrenor la nationala, insa cred ca si Razvan ar fi bun, ca tot batranul i-ar face echipa.

    Mai cred ca s-au dus zilele cand ne bateam de la egal la egal cu Italia, Olanda sau Cehia, si asta datorita celor care conduc fotbalul romanesc si sportul in general, unul dintre motive il puteti citi la Arhi.

    Voi ce credeti, ne calificam la CM 2010 ?

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X